Kaos eller rättare sagt IUP dag!

Efter en hektisk vecka kom så fredagen då allt individuellt lärande skulle vara i fokus. Med 26 elever i klassrummet så gav jag mig in i kaoset eller rättare sagt träningen. Varje elev hade under veckan fått tänka på vad just han eller hon behövde träna mer på, en del valde att ta sin IUP och utifrån målen i den jobbade de med sina mål, andra valde att arbeta med något som de under veckan inte fått koll på ordentligt.

Det var inte lång stund som någon var sysslolös, det rådde febril aktivitet hela dagen.  Jag tror inte att det varit så effektivt arbete i klassrummet en fredag innan, det brukar vara mer av en dag då alla är trötta och jag själv har en tendens att bli mer irriterad än vanligt. Vi hade en mysig dag då 100% av eleverna arbetade med något de behövde träna mer på och de satsade fullt ut. Varje elev fick också under ca 30 minuter vara med om ansiktsmassage både som givare och mottagare.(Detta sköttes av en fritidspedagog i arbetslaget)

Precis så här borde det vara i klasser en dag i veckan! Alla elever fick en chans att ta tag i det som de inte tyckte att de hunnit med under veckan eller som de kände att de låg efter med. Själv hade jag det hur bra som helst vilket jag inte var riktigt förberedd på. Jag hade ställt in mig på en svettig förmiddag med många elever som sökte hjälp av en vuxen och flera som kanske bara satt av tiden. Under de första veckorna på terminen har vi arbetat med grupparbete där det visat sig att om man hjälpts åt så går det bättre. Hjälpsamheten var stor under hela fredagen och därför så kunde jag i lugn och ro hjälpa de som behövde min hjälp lite mer.

Mina fredagar är planerade ett bra tag framöver – IUP-arbete/lärandelektioner för hela slanten. Allt kan ju också bero på att vi har fantastiska ”ungar” som är proppfulla med tålamod och respekt för varandra! Heja Rebbelberga åk 3! Snart får ni börja hälsa på oss alla på Lejonet vår webbstjärne-blogg. Här kommer eleverna själva att berätta om sina ”rebbeldagar”.

Tack Rektor T för tips och idé! Utan twitter-konversationen hade jag nog inte slängt mig ut i detta just nu, men det blev ju succé så nu fortsätter vi!

Kommentera