Kontakt

Ulrika Broman
ulrikabroman@gmail.com
Förstelärare, Rebbelberga skola
Matematikutvecklare
Barn- och utbildningsförvaltningen
0709 40 38 78
ulrika.broman@engelholm.se

4 svar på ”Kontakt

 1. Hej Ulrika! Bra intressant blogg. Har en liten fråga, du skrev någonstans att önskan var att eleverna själva skulle kunna självskatta var i matrisen de befann sig. Skriver du en elevmatris till varje område då? De matriserna i LPP:n har ju ganska avancerad text för en elev i åk 1.
  Min undran grundar sig på att vi inte använt matriser men däremot skrivit två LPP, en för oss lärare och en förenklad för elever och föräldrar. Ska nu börja på nytt jobb, lärobokslöst, och behöver tänka om 🙂 vilket är spännande.
  Mvh Annika

  • Hej!
   Ursäkta det mycket sena svaret!
   Eleverna har till varje ruta i matrisen sett en uppgift som utmärker just den nivån. Dessa har vi tillsammans gjort på smartboarden och kommunicerat massor runt dem kontinuerligt under arbetet. på vissa områden har vi skickat hem uppgifter så att föräldrarna tydligt ser kopplingarna. Vi gör bara en matris för bedömning tänker att förstår eleverna så räcker det.
   Mvh Ulrika

 2. Hej Ulrika, snubblade in på din härliga blogg nu in kväll. Härlig läsning och jag känner verkligen igen den frustrationen över att vi måste jobba åt samma håll så att det inte ska spela någon roll för föräldrar vilken lärare deras barn får.
  På min skola har vi också klurat mycket över dessa matriser. Er såg jätteintressant ut. Jag som jobbar på mellanstadiet undrar hur ni gör med matriserna på mellan hos er. Har du några exempel på matriserna där?

  Skulle du kunna skicka något ex till mig? Jag jobbar på Orust kommun, på Ängås skola. Min adress är: karin.bergman4@hotmail.com

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.