Shopping när den är som bäst!

Ni vet den där känslan som man nästan kan ta på när man ser elever lära och samtidigt ha roligt tillsammans, i förra veckan passerade jag genom ett klassrum och känslan fanns i hela rummet. Jag var ju bara tvungen att stanna och se vad de gjorde. Camilla, Lena och Janeth hade fixat den fina affären som gav ett så verklighetsnära lärande att den där känslan spred sig i hela rummet. Eleverna log medan de samarbetade, prövade och lärde sig massor. Vilka olika sorters småpengar finns det idag? Hur mycket ska vi ta med oss om vi ska ta med 5 kronor till affären?

Självklart lånade jag och mina andra kollegor i årskurs 1 den fina affären under veckan så att alla våra elever fick shoppa.

Wow vilka läckra små djur, fordon och människor som erbjöds i förra veckans affär. Eleverna arbetade i par och handlade för vardera 5 kronor. De fick tillsammans bestämma vad de skulle köpa, en gick och handlade såg till att de lämnade pengar och fick rätt antal kronor tillbaka om de inte handlade upp alla pengar. Sedan fick de också koppla ihop ”shoppingen” med rätt mattespråk. Det var spännande och roligt lärande som eleverna önskar mer av.
Lektionen var en fortsättning på lärandet i kapitel 2 i Mera Favorit Matematik 1A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.