Innemiljö och lärandemiljön viktig!

Funderar mycket just nu på hur vi med hjälp av klassrumsmöblering kan ge förutsättningar till att få lugn och ro samtidigt  som jag vill att eleverna ska kunna kommunicera och interagera med varandra. Rummet ska passa för de elever och lärare som befinner sig tillsammans. Det är inte så att en utforming passar alla bra. Just nu önskar jag många möjligheter vilket vi borde kunna lösa med ett stort rum och hyfsad närhet till whiteboard och kanon från hela rummet. Vi behöver få rum i rummet, lugna hörn att kunna arbeta i och platser för avskildhet så väl som för kommuniaktion. Frida Lindell har via sin blogg lagt ut tjusig tanke om hur hon möblerar sin mattesmedja, genomtänkt och anpassat efter sina behov tillsammans med de elever som finns där. Ni hittar Fridas blogg här: http://vilarare.wordpress.com

Läser man på twitterflödet så är det inte bara jag som funderar flera kommentarer där den sista tiden.

I Nu ler Vygostkij av Anne-Marie Körling står det mycket om betydelsen av hur rummet är utformat och hur det påverkar lärandet. Viktigt att tillgodose alla individer och ge dem förutsättningar till en god lärmiljö.

 

Kommentera