Första användandet av Mitt Lärande i Favorit Matematik

Eftersom vi startade redan på våren i förskoleklassen med Mera Favorit Matematik 1A så kunde vi nu i starten genomföra första delen i Mitt lärande. Prov och sedan egen bedömning i Mitt lärande. Jag är nöjd och jag tror mina kollegor också tyckte att det var helt okej. Eleverna är bara 7 år (en del 6 år) men de vet vad de kan och de är ärliga i sin egen bedömning. vi startade enkelt och lade ribban lågt men vi genomförde alla delarna. Eleverna fick färglägga orden i de rutor där de tyckte att de kunde dem och i de små rutorna vid de andra rutorna. Vi pratade också om hur man vet att man kan något och vad de själva tyckte att de behövde träna mer på. Matteorden och att skriva siffrorna på rätt håll är nya mindre mål som flera av eleverna har satt.

Nu har vi startat kapitel 2 och den starten blev så mycket enklare. Elevernas fokus när vi pratade matteord och betydelsen av dessa var påtagligt bättre. De hjälptes åt, fyllde i, gav synonymer och de försökte förklara på flera sätt. Vi sätter upp matteorden på väggen så att de aktuella orden alltid är synliga i stort format och vi pratar varje lektion om några av orden. De elever som ligger långt framme i sin matematik ser nu ytterligare utmaningar i att lära sig orden och tillsammans har de fått sitta och gå igenom övningarna i den digitala boken. Ett språkligt fokus på matematiklektionerna!

Imorgon ska vi arbeta med räkneberättelser, räknehändelser, mattesagor….kommer snart nytt blogginlägg.

3 svar på ”Första användandet av Mitt Lärande i Favorit Matematik

  • Hej
   Jag brukar tänka ca 40 minuter, de flesta blir klara på ca 15-20 minuter, några behöver skrivstöd och då tar det ibland längre tid.
   Individerna och deras behov av stöd i fokus även här. Någon kanske inte alls mår bra av att genomföra proven då gör vi dem enskilt och muntligt, detta brukar dock bara vara de första gångerna. Jag betonar alltid att det är jag som behöver veta vad vi ska fortsätta undervisningen med utifrån elevernas kunskaper istället för att trycka på att det är en summering av deras kunskaper.
   Lycka till
   Ulrika

Kommentera