Skolstarten avklarad!

Efter flera veckors ledighet så var det dags för skolstart i måndags, fantastiskt nu är vi på väg in i ett nytt läsår med många förväntningar. Frukost i det soliga sommarvädret utanför Rebbelberga skola och en massa glada återseenden mellan personalen var en perfekt avslutning på en risig sommar och start på en ny termin.

Starter ska vara bra och ge en vision av vad som komma skall och det var precis så det var. En film (hade varit kul om man skulle kunna länka in den här) om en vision och gemensam genomgång från rektorerna om vad som ska sätta prägel på vårt nya läsår, en del nytt, en del uppfräschat och en del gammalt stabilt och tryggt. Förmiddagen avslutades med den obligatoriska personalfotograferingen i solen på skolgården.

Föreläsning om förmågorna  i matematik och hur vi kan arbeta mer direkt med dessa av Caroline Ericsson halmstad Högskola satte igång mattetänket – kul nu ska vi se till att få med allt. tankarna vimlar runt och landar efter hand.

Idag började mitt arbetslag att brainstorma kring tankar om start och arbetsområde som kan vara bra så här i starten. Ja det blir efter mina tankar om former som ni kan läsa om här i bloggen. Men när man är flera huvuden som slås ihop med olika favoritområden så ger det ju så mycket mer. När allt är klart och vi har skrivit ihop vår start Lpp så lägger jag ut den så kan ni plocka godbitar om ni nu hittar några. En liten vink kommer här rutschkanor, friktion, vatten, badkläder, galonbyxor, filt, tid, sträcka…om delar som utvecklats idag, Jippi det här blir kul! Tillsammans blir det så mycket bättre!

Kommentera