Talen upp till hundra!

Nu har vi tagit det stora steget upp till talet hundra. Det tränas och laboreras och pratas. Nu ska vi se om lärandet tar fart och förväntan är hög, alla ska såklart nå högsta nivå! Vi började med att sortera kapsyler/kastanjer i höstas och  nu ska vi riktigt se på hur hundratavlan är uppbyggd och hur talen förhåller sig till varandra. Att få några tal själv och sedan få gå upp och pussla in dem på rätt plats gav stor glädje i förra veckan. Dessutom fick vi en alldeles ny smartboard så sedan kunde vi gå upp och skriva dit valfritt tal, vilken utmaning och var och en kunde utmana sig på sin egen nivå. I veckan som kommer tänker tar vi oss an utmaningen att skriva tal till utklippta pusselbitar ur hundrarutan. Varje elev lägger sig på sin egen nivå och utmanas utifrån den.

hundrarutan matris

Kommentera